Welkom

Mushing Belgium                                         Drapeau FR

The ultimate Source for sleddogsports in Belgium

Sponsored by

festohLogo2mushingsupplieseuLogo Partool smallFerei-logomammoet

Mushing Belgium (MBEL) werd in 1996 opgericht door Johan Lingier, Filip Boone, David Penstone en Mariette Pauwels. Als overkoepelend orgaan staat het in voor de ondersteuning van een groot stuk van de raszuivere sledehondensportbeoefening in Belgie.

Statuten : Publicatie Mushing Belgium

MBEL staat op nationaal niveau in voor de goede werking van haar clubs, met name de Vlaamse Federatie voor Sledehondensport, The Inuit Trail vzw, Brussels Mushing . MBEL coördineert de verschillende initiatieven tussen deze clubs die zelf en afzonderlijk hun competitieve (wedstrijden) als recreatieve (demonstraties en trainingen) evenementen organiseren. Een gelijkschakeling van reglementen en het op elkaar afstemmen van de data der evenementen zijn voorbeelden hiervan.

MBEL neemt initiatieven om het Belgisch Kampioenschap te organiseren. Zowel het Belgisch Dryland- Cart Kampioenschap als het Belgisch Kampioenschap op sneeuw.

Bekijk hier 2 promofimpjes van MUSHING BELGIUM        MUSHING BELGIUM en het Dryland MUSHING BELGIUM

Bovendien treedt MBEL op als tussenpersoon tussen de dochterclubs en de World Sleddog Association (WSA). Als lid van deze internationale federatie die werd opgericht ter bevordering en regeling van de raszuivere sledehondensportbeoefening, verbindt MBEL zich ertoe de reglementen opgesteld door de WSA, na te leven en te doen gelden naar haar leden toe. MBEL zetelt in de Algemene Ledenvergadering van de WSA en zorgt er voor dat voorstellen van haar leden de WSA kunnen bereiken en omgekeerd. De WSA organiseert bovendien het Europees en Wereldkampioenschap. MBEL zorgt voor de communicatie, selectie en inschrijving van de Belgische kandidaat-deelnemers.

Tevens werkt Mushing Belgium nauw samen met Federation of Belgium Mushing Clubs (FBMC) en de Belgische Mushing Federatie (FBMF)

Advertisements

2 Comments

  1. Beste, we zijn momenteel met een aantal vrijwilligers een Make A Wish woensdag aan het voorbereiden voor de jarige Lennert. Lennert wordt op 28 september 18 jaar, en is een grote hondenliefhebber. Jammer genoeg kan Lennert niet verbaal communiceren en zelfstandig rechtop zitten, maar het zou geweldig zijn mocht Lennert in een slede een tochtje kunnen maken. Ik informeert bij jullie om na te gaan of jullie voordien al eens zoiets gedaan hebben, en of iemand van jullie vereniging hiervoor over de nodige uitrusting (en tijd) beschikt. Laat u iets weten?

    • Hallo Johan, het is mogelijk dat wij hieraan kunnen meewerken. In het verleden hebben we dit al meermaals gedaan. Details kunnen wij dan nog later regelen. mvg, Rudiger De Pauw


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

  • Next events

    • IFSS WC Dryland Nature Park Zilie Kalni Latvia October 31, 2019 – November 3, 2019 "Ogres Zilie kalni", Latvia Organisator http://www.sleddogsport.net/
  • Entrez votre adresse mail pour suivre ce blog et être notifié par email des nouvelles publications.

    Join 110 other followers